Makers Market: Internationella kvinnoägda företag

Internationella kvinnodagen infaller 8 mars – och vi firar en hel månad med vår Makers Market. Vi ser fram emot att dela med oss av vårt handplockade urval av produkter från 30 kvinnoägda småföretag från olika delar av världen. Upptäck hela sortimentet av kläder, skönhetsprodukter, heminredning och mycket annat, träffa kvinnorna bakom varje varumärke och besök deras hemsidor där du kan köpa deras alster.

HOLA LUPI

Amsterdam, Nederländerna

https://www.etsy.com/es/shop/HOLALUPIart

Unika och färgglada målningar, teckningar, illustrationer och tryck inspirerade av natur och skapade av HOLALUPI.

 • Stolar
 • Blå vaser

Vanessa Lupi

Ägare och konstnär

”Att ha mitt eget företag och vara verksam som konstnär är viktigt eftersom det får mig att känna att jag har det utrymme och den tid jag behöver för att kunna skapa fantastiska saker trots allt det arbete det innebär att ha hus, man och barn att ta hand om.”

Cecile’s Bath & Body

New York, New York, USA

cecilesbathandbody.net

Cecile’s Bath & Body skapar lyxiga badartiklar och hudvård, alltid ”handgjorda med omsorg”.

 • Koltvål med detoxeffekt
 • Vispat sheasmör

Jackie Granchamps

Grundare

”Liksom många andra kvinnor är självtvivel något jag har fått jobba på att övervinna. En kvinna som hela tiden påverkar mig att övervinna det är min faster Cecile – i så stor grad att jag uppkallade mitt företag efter henne. Hon är självförtroende och beslutsamhet personifierat och hon uppmuntrade mig att ta tillvara på mina unika talanger när jag väckte den här verksamheten till liv.”

Lagut

Barcelona, Spanien

lagutshop.etsy.com

Living Lagut! Väskor och kvinnokläder handgjorda i Barcelona, Spanien.

 • Kimono med djurprint
 • Linneväskor

Daniela Vilagut

Grundare och designer

”För några år sedan sa jag upp mig från mitt arbete för att satsa 100 procent på Lagut – det var inget enkelt beslut för jag lämnade ett stabilt arbete för att ge mig in på något osäkert där allting hängde på mig själv.Vid den tidpunkten gjorde jag bara väskor, men sedan jag bestämde mig för att införliva även kläder i varumärket för att kunna täcka fler produkter och det har fungerat jättebra.”

SCOTCHBONNET!

Oakland, Kalifornien, USA

heyscotchbonnet.com

SCOTCHBONNET! är handgjorda accessoarer kända för sina livfulla nyanser, djärva former och iögonfallande mönster.

 • Örhängen, timglas – passionsfrukt
 • Örhängen, rondell – saltvatten

Tracey-Renee Hubbard

Grundare och kreativt ansvarig

”Internationella kvinnodagen handlar om att fira de talanger och inslag som härstammar från kvinnor över hela världen. Som kvinnlig företagare inspireras jag av kvinnor som inte visar någon pardon i företagsvärlden, utan tar sig fram med hjälp av kurage, grace och äkthet, kvinnor som  Bozoma Saint John,  Myleik Teele och Shellye Archambeau.”

Swell Candle Co

San Diego, Kalifornien, USA

pinterest.com/swellcandleco

Swell Candle Co är ett företag som gör lyxiga handgjorda och miljövänliga ljus och dofter för hemmet.

 • Syren + mimosa med kvartskristaller
 • Yuzu-blommor + hinoki

Linda Scott

Ägare/grundare

”Att vara kvinnlig företagare utgör många unika utmaningar, som att säkra tillgång till finansiering, trotsa sociala förväntningar och balansera arbetet med familjelivet.”

Grounded Factory

Stockholm, Sverige

groundedfactory.com

Grounded Factory tillverkar och designar hållbara och funktionella yogaprodukter.

 • Yogamatta – havsblå
 • Yogamatta – skogsgrön

Iman Malberg och Michaela Forni

Grundare respektive delägare och strateg

”Vi hoppas kunna inspirera kvinnor till att ha modet att driva ett företag. Det är fantastiskt, roligt och den mest utmanande resa vi någonsin har gett oss ut på … men det är också den mest givande. Vi älskar att skapa nya produkter och se hur våra kunder använder våra yogamattor för att hitta stunder att ta en paus, återhämta sig och ta ner sig själva på jorden.”

Paint House

San Francisco, Kalifornien, USA

painthousesf.com

Paint House skapar skönhet som har en mening genom handmålad konst med vattenfärger.

 • Set med gratulationskort – gröna
 • Presentkort

Neha Subramanian

Grundare och konstnär

”Jag tror på att valets makt är den största typen av makt, vilket är extra viktigt för kvinnor.Kvinnor kan göra allt, men vi måste vara noga med att inte jämföra oss med varandra utifrån val fattade av andra. Det finns inte bara en typ av kvinna, det finns inte bara en typ av person – man gör vad som är rätt för sig själv och det gäller både på det personliga planet och i affärslivet!”

Umbrella Collection

Madrid, Spanien

umbrellacollection.es

Spanska Umbrella Collection designar och producerar anpassningsbara produkter av hög kvalitet tillverkade av handbearbetad äkta kohud.

 • Rektangulär nyckelring med blommor
 • Korthållare, salpeter

Samanta Montaner Jiménez

Grundare

”Att vara ung kvinna i affärsvärlden är inte lätt – många gånger känns det som att folk inte tar mig på allvar. Jag har en väldigt tydlig bild av min professionella framtid, även om jag är medveten om att jag måste ta mig dit ett steg i taget.”

Burstea

Putot-en-Bessin, Normandie, Frankrike

burstea.com

Burstea är en franskt tehus som specialiserar sig på unika smakupplevelser.

 • Bancha grönt te
 • Island Rooibos Infusion

Melodie Grand

Grundare

”Jag beundrar starka kvinnor som kämpar för att försvara sina rättigheter även i politiskt komplicerade situationer – till exempel den pakistanska kvinnorättsaktivisten Malala Yousafzai.”

The Yukon Soaps Company

Mayo, Yukon, Kanada

yukonsoaps.com

The Yukon Soaps Company skapar naturliga tvålar och hälsoprodukter som hedrar ursprungsbefolkningens vanor och varande. Företaget använder växter som skördas från barrskogen och stöder vår gemenskap.

 • Essentiella oljeblandningar
 • Inhemska konstnärer, tvålar

Joella Hogan

CEO

”Att vara kvinnlig entreprenör av ursprungsbefolkningen i en nischad bransch innebär otroliga utmaningar – från hinder att ta sig in på hälsomarknaden till problem i leveranskedjan. Men jag har alltid drömt om en sidoverksamheten som är i linje med mina värderingar och som kombinerar min kärlek för vetenskap med min passion att vara ett med min kultur och min önskan att lära mig om traditionellt helande.”

Flabelus

Madrid, Spanien

flabelus.com

Flabelus är en magisk värld där klassiska litterära karaktärer väcks till liv i 2000-talets tofflor. Det är därför vi säger att Flabelus är ’ett toffelmärke med hjärta’.”

 • Wendy tofflor
 • Elinor tofflor

Beatriz de los Mozos

Vd och grundare

”Eftersom jag har bestämt mig för att följa mitt hjärta trots att jag såg mig själv som ung och oerfaren litade jag på att jag kunde skapa det här varumärket från grunden och att jag kunde göra det för att jag är kvinna.”

Happy Day Design Co.

Orlando, Florida, USA

happydaydesign.co

Happy Day Design Co.  är en Orlandobaserad designstudio och butik som med hjälp av kreativitet vill bidra till att skapa glädje och självförtroende.

 • Have a Happy Day, regnbågsfärgad solfångare
 • Tygpåse

Jennifer Slogar

Grundare

”Jag arbetar kontinuerligt med att övervinna bedragarsyndromet. Det kommer alltid att finnas någon som säljer fler produkter än vad jag gör eller som har fler följare än mig, men jag har lärt mig att inte hetsa upp mig över det. När allt kommer omkring strävar jag efter att vara genuin i det jag gör och jag hoppas att den äkta kärleken till vad jag gör skiner igenom till mina kunder.”

Catherine Davis Designs

Halifax, West Yorkshire, Storbritannien

etsy.com/uk/shop/CDdesignsUK

Jag heter Catherine Davis och är mönsterdesigner, illustratör och författare baserad i Yorkshire. Jag hjälper företag att sälja sina produkter genom att skapa kommersiella och trendsättande designer och illustrationer.

 • Specialbeställd digital illustration för personligt hem (hus)
 • Citronmugg

Catherine Davis

Designer och grundare

”Jag ÄLSKAR att driva mitt eget företag! Under åren har jag fått kontakt med mängder av andra kvinnliga företagare, och deras råd och stöd har varit ovärderligt.Min största utmaning för tillfället är att balansera mitt företag med hemskolning av barnen … men om det är en sak kvinnor kan så är det att snabbt anpassa sig till förändringar.”

My Shade & Texture

Tampa, Florida, USA

shopmyshadeandtexture.square.site

En skönhetsupplevelse för dem som älskar det naturliga.

 • Shade Babe, resebag
 • Shade Babe utvald kollektion

Pam Thompson

Ägare

”Jag inspireras varje dag av andra svarta kvinnor som kämpar för att återta sin plats i skönhetsbranschen. Som den främsta konsumenten i skönhetsbranschen står vi inför många hinder för att uppnå ägarskap. Det finns så många som har öppnat dörrar för mig och jag är tacksam att jag kan göra detsamma för dem bakom mig.”

KYRIA Creations

Lyon, Frankrike

etsy.com/shop/KyriaCreationsShop

KYRIA Creations är ett franskt märke med tidlösa smycken designade för livets alla stunder.

 • Hjärthalsband i guld eller silver
 • Halsband med länk i rostfritt stål och guld samt armband med sötvattenspärlor

Fanny

Grundare

"Även om du ibland kan ha svårt att föreställa dig själv som kvinnlig företagare, bör du inte tveka att ta steget och starta eget företag. Precis som alla andra är varje kvinna kapabel att ta sig an och uppnå underbara saker."

Dreamland Clothing

Dundee, Skottland

dreamlandclothing.co.uk

Välkommen till Dreamland – roliga och färgglada mönster för alla och envar.

 • Jumpsuit för vuxen – planeten Dreamland
 • Jumpsuit för barn – dimensioner

Miss Ruby Coyne

Grundare

”Jag är så stolt över att ha ett kvinnoägt företag med åtta märken under mig. Internationella kvinnodagen är ett utmärkt tillfälle att fira och visa uppskattning för alla kvinnor där ute som gör sin egen grej på sitt eget sätt! Tiderna förändras och det gör mig oerhört glad att ha ett litet, oberoende märke som inte följer några regler eller trender … utan som bara är roligt.”

Low Kea Design Canada

Cambridge, Ontario, Kanada

etsy.com/ca/shop/LowKeyDesignCanada

Handgjorda och anpassningsbara accessoarer för din bästa vän.

 • ”Call My Muggles”-bricka
 • ”Go Camping”-bricka

Melissa Drieman och Kinsey Winger

Ägare

”I början när vi startade vårt företag stötte vi på flera utmaningar. Som unga kvinnor togs vi inte på allvar av många leverantörer, men de senaste tre åren har vi tagit oss förbi dessa utmaningar och utvecklat mycket positiva samarbeten. Det bästa med att äga ett litet lokalt företag är möjligheten att använda vår plattform för att stödja andra kvinnoägda företag. Vi är så inspirerade av vår gemenskap!”

FOR SAINT CLEMENTS

London, England

forsaintclements.com

Vissa saker kan verkligen få dig att le: apelsinklyftor en varm sommardag, nyutsprungna knoppar om våren, doften av solmogna jordgubbar. Att fånga dessa ögonblick i inredningsdetaljer är vår stora passion.

 • Jordgubbar i platt underlägg med blomblad
 • Smyckesfat i flera nivåer med citron

JJ

Grundare

”En oväntad effekt av att driva eget företag har varit det nätverk av kvinnor jag har byggt upp runt mig – andra kvinnliga företagare och kreatörer som alltid är lika inspirerande och stöttande. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad.”

Indie and Harper

Mornington Peninsula, Victoria, Australien

indieandharper.com

Indie and Harper är en smyckesbutik på nätet. Vi har ett nära samarbete med inspirerande hantverkare över hela världen, vilka hjälper oss att designa och skapa alla våra vackra smycken.

 • Ring med droppformad ametist och koppar
 • Navajo-ring med turkos och tvinnad detalj

Cathy Bethune

Ägare och grundare

”Det jobbigaste var att skapa och driva ett nytt företag med två små barn. Indie and Harper är uppkallat efter mina två första barn!”

Studio 404 Paper

Celebration, Florida, USA

studio-404.com/shop

Studio 404 Paper är en boutiquepappershandel med fokus på att skapa berättelser med papper.

 • Blomma där du står, växtprint
 • Korrespondenskort med körsbärsblommor

Angelica Yarde

Grundare

”Jag hittar alltid inspiration hos Nicole Walters och hennes resa som entreprenör och mamma. Hennes positiva inställning smittar av sig och hon hymlar inte med vad det innebär att verkligen satsa sin tid på verksamheten.”

Det Gyldne Blad

Birkerød, Danmark

shop-detgyldneblad.com

Det Gyldne Blad är en dansk konstvärld bestående av nyckfulla idéer, illustrationer och handsydda dockor.

 • Love My Dog and Coat – vykort
 • Mr. Red Robin in his Home – illustration

Stephanie Donsø

Konstnär och ägare

”Internationella kvinnodagen är en av årets få dagar som jag alltid tar fasta på. Jag tänker på alla de kvinnor som har klivit fram och kämpat för sin sak, både före min tid och under min livstid. Jag har alltid inspirerats mest av kvinnor. Jag kan relatera till dem.”

Lace Brick Design

Calgary, Alberta, Kanada

lacebrickdesign.com

Lace Brick Design är ett varumärke för kvinnor uppbyggt kring en äventyrlig livsstil.

 • Peak+Pine+Pacific Crew, tröja
 • Turkoshalsband med fishtailmönster

Jackie Chemelli

Grundare

”Kvinnor är otroligt underrepresenterade i sfären för en aktiv och äventyrlig livsstil. Vi har fyllt det här tomrummet genom att blanda lokalt designade kvalitetsprodukter med de budskap äventyrslystna kvinnor vill dela med världen.Våra produkter och vårt varumärke ger kraft åt engagerade, modiga och vänliga kvinnor!”

What Tess Makes

Melbourne, Victoria, Australien

etsy.com/au/shop/WhatTessMakes

What Tess Makes är en nätbutik för handgjord papperskonst, tygkreationer och specialbeställda presenter. Det hedrar de speciella människorna i våra liv och inspirerar till att skapa band genom enkla glädjeämnen och gester.

 • Gratitude Journal, presentset
 • Jeepney-kort (Wonder Woman)

Tess Angala

Ägare

”Den kreativa sidan av mitt liv har alltid varit en solid bakgrund till min roll som fru och mamma. De senaste 25 åren har jag varit anställd, arbetslös och nu, egenföretagare. Det är inte enkelt att driva sitt eget företag … jag har fått ta på mig så många olika roller. Min mamma inspirerade mig till att vara en stark och oberoende kvinna – låt oss tillägna denna dag åt de kvinnor som har lagt vägen för oss.”

Loki & Co

Brisbane, Queensland, Australien

lokicohome.com

Loki & Co ger alla hushåll tillgång till miljövänliga och högkvalitativa linneprodukter utan att kosta för mycket.

 • Mustard Pure, lakanset i linne
 • Oat Pure, lakanset i linne

Jasmine Faapito

Ägare

”För mig är Internationella kvinnodagen är färgstark anledning att fira kvinnor i livets alla faser och från olika bakgrunder. Kvinnor sätter höga standarder för sig själva för att kunna balansera allting, och vi glömmer att vara närvarande och uppskatta det vi redan har åstadkommit – ett återkommande problem som jag alltid måste påminna mig själv om.

natur-verliebt

Egestorf, Tyskland

natur-verliebt.de

Vi är en liten producent av delikatesser tillverkade av handplockade ingredienser från Tysklands vackraste region – Lüneburgheden. Vi har gjort det till vårt mål att med kärlek skapa lokala produkter åt våra kunder.

 • Appelsaft – äpplejuice
 • Spritzerle – flädersaft

Julia Unger-Heitmann

Grundare och ägare

”Jag är så nöjd över att själv kunna fatta alla beslut! Det kan fortfarande vara en stor utmaning att stå på sig som kvinna – och jag gillar den utmaningen. Min filosofi är ’just do it’. Om jag inte har testat kan jag bara spekulera om resultaten.”

WawaWools

Clermont-Ferrand, Frankrike

etsy.com/shop/WawaWools

Med WawaWools kan du skapa specialdesignade dekorationer för alla tillfällen utav ylle och eukalyptus.

 • Djur/stickat, form
 • Fotoram / grönsakskollage med personlig inskription

Laura Victor

Skapare och chef

”Jag har alltid velat skapa mitt eget företag, men det är allt annat än enkelt – det är en daglig utmaning att balansera det med livet som kvinna och livet som mamma. Mathilde Lacombe, grundare av märket Aime, har varit en verklig förebild för mig i det här anseendet under många år.”

Ecobeech Products

Melbourne, Victoria, Australien

ecobeechproducts.com.au/collections

Lyxigt inhemskt australiensiskt botaniskt hudvårdsmärke specialiserat på hudvård i tre steg samt reseförpackningar.

 • Nourish Skin Treatment Collection
 • Rejuvenate Daily Skincare Collection

Nicole Crotty

Delägare

”Det största hindret när vi började var att hålla oss fokuserade – allt vi hade var ett engagemang och en tro på oss själva och vår produkt. Vi var tvungna att lära oss allt längs vägen samtidigt som vi jobbade många timmar på våra vanliga jobb. Det krävde åtagande och hängivenhet även när det var överväldigande och frustrerande. Den här drömmen håller på vi fortfarande på att skapa, men vi tror verkligen på att vi kommer att lyckas.”

MooriSew

Frankfurt, Tyskland

www.etsy.com/de/shop/MooriSew

Med mitt företag MooriSew säljer jag egensydda produkter. Kundens önskemål är väldigt viktiga för mig och jag tillverkar huvudsakligen på begäran. På så sätt skapar jag unika produkter utifrån mina kunders önskemål.

 • Fodral
 • Personliga datorväskor

Michelle Rohloff

Grundare

”De finska kvinnliga politikerna Sanna Marin, Li Andersson och Maria Ohisalo inspirerar mig. Att de är där bevisar att regeringen inte måste domineras av män och att kvinnor är precis lika kvalificerade för jobbet.”

The Lettering Studio

Markham, Ontario, Kanada

theletteringstudio.com/collections

The Lettering Studio tillhandahåller kalligrafitjänster och handtextade personliga presenter för livets alla höjdpunkter.

 • Påskhänge i trä
 • Trädgårdsskyltar

Barbara Kua

Ägare

”Det råder en missuppfattning att hantverksföretag, vanligen de som drivs av kvinnor, är roliga hobbyverksamheter för att tjäna extrainkomster. Nu när jag har mitt eget småföretag har det höjt taket för min inkomstpotential, något som jag aldrig hade kunnat realisera i mitt tidigare jobb i ett stort bolag.”

Emmy Boo

Catania, Italien

emmyboo.it

Emmy Boo är ett märke som omfattar väskor, accessoarer och kläder med en i huvudsak minimalistisk och samtida konceptstil – lyxig med en touch av Medelhavsmentalitet. Alla våra produkter är utan undantag tillverkade i Italien av fina tyger och toskanskt läder av högsta kvalitet.

 • Blomtopp – färg: Caviar
 • Mama Bag – färg: Bounganville

Claudia Evelina Antichi

Vd och grundare

”Internationella kvinnodagen är en konstant påminnelse för mig. Åratal av hårt arbete och krav har gjort att jag och världens alla kvinnor har kunnat återfå den respekt och den frihet som så länge har förvägrats oss. Det är just det som det innebär för mig att vara entreprenör.”

Augustine Amsterdam

Amsterdam, Nederländerna

augustineamsterdam.com

Augustine Amsterdam föddes ur en önskan att skapa den perfekt sittande baddräkten utifrån hållbara villkor. Den idén medför långsamt mode med en hållbar produktionsprocess och 100 % återvunnet tyg.

 • Triangelbikinitopp & bikiniunderdel med hög midja
 • Klassisk baddräkt

Maja Krstic

Grundare

”Trots att jag hade en tydlig målbild av hur jag ville att mitt varumärke skulle se ut var det inte enkelt att gå från 10 års bolagsarbetande till ett nystartat företag. Det uppstod tvivel och osäkerhet – hur skulle jag kunna göra det här ensam? Tänk om jag misslyckas? Nu tror jag att det var just den osäkerheten som fick mig att jobba ännu hårdare och som har tagit Augustine dit det är idag.”

Shop Create & Cultivate

Los Angeles, Kalifornien, USA

shop.createcultivate.com

Genomtänkta nyttoföremål skapade med eftertanke för kvinnan som gör allt. Created for work. Cultivated for joy.

 • The Jaclyn Bag, väska
 • On The Move Bangle Wallet, plånbok

Jaclyn Johnson

Grundare och CEO

”Här på C &C hedrar vi kvinnor som lyckas i karriären årets alla dagar … inte bara på Internationella kvinnodagen. Som kvinnoägt småföretag vet vi inte bara vad andra kvinnoägda företag går igenom, utan vi finns även här för att hjälpa dem och bevisa att det bästa sättet att ta ditt företag till nästa nivå är genom samarbete, inte konkurrens.”

Aïya

Chicago, Illinois, USA

aiyacandleco.com

Aïya Candle Co. är ett lyxljusföretag som vill skapa en autentisk upplevelse som påminner oss om vår egen sårbarhet och vårt behov av självförankring.

 • Faïrouze, ljus
 • Faïrouze, dubbelt set

Hayet Rida

Skapare

”När jag startade det här varumärket ville jag att det skulle vara mer än bara en produkt – en helhetsupplevelse som byggde inte bara på min målbild, utan på ett starkt team av svarta kvinnor. Inför varje produktion valde jag att bara anställa svarta kvinnor. Varje produkt utgörs av vår egen sårbarhet och vår tillit till oss själva.”

Studio Tweelink

Hertogenbosch, Nederländerna

tweelink.nl

Studio Tweelink är en designstudio skapad av tvillingsystrarna Tineke och Marieke som kombinerar sina helt olika kreativa krafter för att formge inredningar och produkter med en twist.

 • The Float Chandelier

Tineke och Marieke Willems

Designduo

”Det känns som det naturligaste i världen nu för tiden: man måste lyckas i jobbet, som mamma till sina barn, i sitt förhållande och i sociala sammanhang. Hallå?! Det går bara att uppnå för den som känner en verklig passion för det den gör. För det är allt annat än enkelt att bygga en verksamhet som kvinna.”