Vi hjälper dig.

Komma igång med kalendrar

Vår nya studio erbjuder flera olika alternativ för att skapa en personlig kalender.

Tips: Om du loggar in på ditt konto innan du börjar med din design kan du se till att du inte förlorar ditt arbete.

Välja ett startdatum

Klicka på evenemangsikonen för att få tillgång till möjligheten att justera startdatumet. När du väljer ett nytt startdatum uppdateras kalendern så att de 12 följande månaderna visas.

Med det här alternativet kan anpassade evenemang läggas till i kalendern. Klicka för att läsa mer om hur du lägger till evenemang.

Lägga till bilder

I verktygsfältet till vänster väljer du Foton och sedan Ladda upp foton. Du kan sedan lägga till flera foton från din enhet.

OBS! Bilder som tidigare har laddats upp på ditt konto visas inte i den här studion.

När du har markerat flera bilder visas ett statusfält med information om antalet bilder som har laddats upp från de markerade bilderna och den uppskattade återstående tiden för den totala uppladdningen.

Bilder kan dras från fotoområdet till önskade sidor.

I vår studio förbättras automatiskt alla bilder som läggs till i kalendern, men detta kan inaktiveras genom att klicka på alternativet i verktygsfältet.

Genom att klicka på den här kebabikonen visas ytterligare alternativ för det markerade fotot.

OBS! Till vänster i varje foto finns en räknare som visar hur många gånger det används i kalendern.

Foton med låg upplösning aktiverar ett meddelande om att trycket kan bli suddigt. Om ett sådant foto finns kvar i kalendern visas ett meddelande till när kalendern läggs till i kundvagnen.
I verktygsfältet finns ett alternativ för att infoga fler fotoplatshållare i kalendern. När en bild läggs till i den här platshållaren väljs automatiskt en layout.

OBS! I vissa mallar kan du välja att blanda layouten när flera bilder finns på en sida.
Layout_shuffle.jpg
Klicka för att läsa mer om layouter.

Alternativ för foton

Om du klickar på fotot när det har lagts till på en sida visas en annan uppsättning redigeringsalternativ. Med de här alternativen kan en bild tas bort, vändas, roteras och skalas.

Klicka för att läsa mer om hur du skalar bilder.

Lägga till text

Via alternativet Infoga i verktygsfältet kan du lägga till textfält på en sida. Texten som läggs till kan användas som en bildtext för foton som har lagts till eller som fristående text på sidan.

Spara kalenderdesigner

Save_Notification.jpg

För att se till att arbete inte förloras visas regelbundet ett meddelande där du uppmanas att spara ditt arbete.

OBS! Om du klickar på alternativet för att inte påminna dig så inaktiveras meddelandet.

Om du vill spara ditt arbete manuellt finns det ett alternativ för att spara längst upp till vänster i verktygsfältet. När du sparar första gången kan du ändra kalenderns namn. 

Om flera kopior behövs eller om du inte vill att kommande redigeringar ska ersätta ditt nuvarande arbete kan du välja alternativet Spara som. På så sätt kan du skapa en ny kopia av ditt arbete med ett nytt namn. 

Slutförande av beställning

Om du klickar på alternativet för att lägga kalendern i varukorgen startas en bildkontroll. När den är klar visas ett meddelande ifall vissa foton visas suddiga. Du kan välja att justera de markerade bilderna eller fortsätta genom att klicka på Fortsätt ändå.

I kassan kan du välja önskat pappersmaterial.