Vi hjälper dig.

Allt om HTTPS

HTTPS är i första hand gjort för att ge ett lager av förbättrad säkerhet ovanpå det oskyddade HTTP-protokollet för känsliga data och transaktioner, till exempel faktureringsuppgifter, kreditkortstransaktioner, användarinloggningar med mera.

Webbläsarkompatibilitet

HTTPS är konfigurerat och stöds som standard i de flesta webbläsare. När du navigerar på en webbsida, tittar webbläsaren automatiskt på webbadressen för att avgöra om sidan använder HTTP eller HTTPS. Om sidan använder HTTPS, utbyter webbläsaren vissa SSL-parametrar med webbservern och öppnar sedan en säker anslutning. Webbläsaren söker automatiskt efter certifikatet, vilket i de flesta fall inte kräver någon åtgärd från användarens sida.

HTTPS-visning

Du kan se om en sida använder HTTPS genom att titta på webbadressen som visas i webbläsaren; användarna ser en grön hänglåssymbol i webbläsarens adressfält.

browserbar.png

Fördelar med HTTPS

  • Säkerhet: HTTPS gör din hemsida betydligt säkrare mot hackning och andra säkerhetsintrång. Kundinformation, till exempel kreditkortsnummer, krypteras och kan inte snappas upp.
  • Sökmotoroptimering (SEO): HTTPS hjälper SEO genom att förbättra din hemsidas placering i sökmotorresultaten.
  • Förtroende för varumärket: HTTPS skapar förtroende. Kunderna är mer benägna att lita på hemsidor som använder HTTPS och slutföra köp från dessa.
  • Trafikdata från Google: Om du använder Google Analytics för att spåra trafiken och prestandan på din hemsida, blockeras HTTP-hänvisningsdata, och all trafik från HTTPS-hemsidor betraktas som direkttrafik.

HTTP kontra HTTPS

De flesta webbsidor som finns på Internet idag använder HTTP eftersom det är mindre troligt att den begärda informationen behöver vara säker. Till exempel är det osannolikt att utbyte av känslig information sker när man får tillgång till en nyhetsartikel. Med en HTTPS-anslutning krypteras dock all kommunikation på ett säkert sätt. Det innebär att även om någon lyckas få åtkomst till anslutningen, så kan de inte dekryptera några av de data som skickas mellan dig och hemsidan.

httpvshttps.png

Undantag för HTTPS-kompatibilitet

Det finns VistaPrint-hemsidor som inte uppfyller HTTPS-kraven och har standardvärdet http:// i stället för https:// på grund av HTML-block (SiteBuilder 4), -moduler (SiteBuilder 3) eller widgetar (SiteBuilder 2) på sidan. Kontakta supporten om du tror att din hemsida är säker men fortfarande ser http:// eller "inte säker"-varningar i webbläsarens adressfält när du besöker din hemsida.