Hoppa till huvudinnehållet
 
Kostnadsfri leverans på alla ansiktsmasker med integrerat filter

masks by vistaprint®

Basquiat

Jean-Michel Basquiat är en av sin generations mest kända konstnärer och anses av många vara en av 1900-talets viktigaste konstnärer.

Världsberömd

 

Antar

 

Dödskalle utan namn

 

Krona

 

Pez-automat

 

Okrossbar

 

Inget namn

 

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensierat av Artestar, New York.

Jean-Michel Basquiat är en av sin generations mest kända konstnärer och han anses av många vara en av 1900-talets viktigaste konstnärer. Hans konstkarriär sträckte sig från sent 1970-tal genom 1980-talet och fram till hans död 1988 när han var 27 år.
Basquiats verk är tuffa och råa och genom en djärv känsla för färg och komposition bibehåller han en fin balans mellan vad som kan verka vara motsägelsefulla krafter som kontroll och spontanitet, hot och humor, urbana bilder och primitivism. Varumärket Basquiat förkroppsligar värderingarna och förväntningarna hos den unga, internationella och urbana kulturen.

Basquiat införlivade ofta ord i sina målningar. Innan hans karriär som konstnär tog fart skapade han punkinspirerade vykort som han sålde på gatan och han blev känd för politisk, poetisk graffiti under namnet SAMO.

Kombinationen av olika medier är en tydlig del av Basquiats konst. Hans målningar täcks vanligen av text och koder av alla slag: ord, bokstäver, siffror, piktogram, logotyper, kartsymboler, diagram m.m. och hans verk innehåller tavlor med flera paneler samt målardukar med blottlagda lister och ytan fylld av skrift, kollage och bilder.

Med ansiktsmasker i tyg i vår Basquiat-kollektion hyllar vi en ikon – och ger dig stil som är skön att bära hela dagen. Varje återanvändbar Basquiat-ansiktsmask är tillverkad av flera lager kvalitetstyg med skarpt färgtryck och ett integrerat filter (kompatibelt med AFNOR:s krav på andningsförmåga och filtrering). Basquiat-ansiktsmaskerna i tyg kan justeras och finns i olika storlekar för vuxna och barn – så de både känns bra och ser bra ut.

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensierat av Artestar, New York.

Nästa kollektion

Keith Haring

Haring började skapa sin expressiva popkonst på 80-talet, i New Yorks tunnelbana, och tog sig därifrån till utställningar på gallerier runtom i världen.