Hoppa till huvudinnehållet
 
Kostnadsfri leverans på alla munskydd med integrerat filter

munskydd fran vistaprint®

Basquiat

Jean-Michel Basquiat är en av sin generations mest kända konstnärer och anses av många vara en av 1900-talets viktigaste konstnärer.

Världsberömd

 

Antar

 

Dödskalle utan namn

 

Krona

 

Pez-automat

 

Okrossbar

 

Inget namn

 

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensierat av Artestar, New York.

Jean-Michel Basquiat är en av sin generations mest kända konstnärer och anses av många vara en av 1900-talets viktigaste konstnärer. Hans karriär inom konsten sträckte sig från sent 1970-tal genom 1980-talet och fram till hans död 1988 när han var 27 år.
Basquiats verk är tuffa och råa, och genom en djärv känsla för färg och komposition bibehåller han en fin balans mellan vad som kan verka vara motsägelsefulla krafter som kontroll och spontanitet, hot och humor, urbana bilder och primitivism. Varumärket Basquit förkroppsligar värderingarna och förväntningarna hos den unga, internationella och urbana kulturen.

Basquit införlivade ofta ord i sina tavlor. Innan hans karriär som konstnär tog fart producerade han punkinspirerade vykort som såldes på gatan och blev känd för politiskpoetisk graffiti under namnet SAMO.

Kombinationen av olika medier är ett inneboende element i Basquiats konst. Hans målningar täcks vanligen av text och koder av alla slag: ord, bokstäver, siffror, piktogram, logotyper, kartsymboler, diagram m.m. och sträcker sig över tavlor med flera paneler och enskilda canvastyger med blottlagda lister och ytan fylld av skrift, kollage och bilder.

Med munskydden i tyg i vår Basquiat-kollektion hyllar vi en ikon – och ger dig stil och komfort hela dagen. Varje återanvändbart Basquiat-munskydd är tillverkat av flera lager kvalitetstyg med skarpt fyrfärgstryck och ett integrerat filter (kompatibelt med AFNOR:s krav på andningsförmåga och filtrering). Basquiat-munskydden i tyg kan justeras och finns i olika storlekar för vuxna och barn – så de både känns bra och ser bra ut.

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensierat av Artestar, New York.

Nästa Samling

Bráulio Amado

Bráulio Amado är en portugisisk designer och illustratör. Hans studio BAD Studio (uppkallad efter honom själv) ligger i New York City där även hans skyltfönster/utställningsrum Sshh NYC finns.