Hoppa till huvudinnehållet
 
Kostnadsfri leverans på alla ansiktsmasker med integrerat filter

masks by vistaprint®

Keith Haring

Haring började skapa sin expressiva popkonst på 80-talet, i New Yorks tunnelbana, och tog sig därifrån till utställningar på gallerier runtom i världen.

Strålande baby, flera: vit

 

Strålande baby, flera: svart

 

Skateboard: vit

 

Skateboard: blå

 

Fyra ben: orange

 

Fyra ben: grön

 

Fyra ben, flera: svart

 

Fyra ben, flera: grön

 

Dog: svart

 

Dog: grön

 

Radiant Baby: svart

 

Radiant Baby: blå

 

Mural: gul

 

Mural: svart

 

All Over: multifärgad

 

All Over: svart

 

© Keith Haring Foundation. www.haring.com. Licensierat av Artestar, New York.

Keith Haring (1958–1990) var en av de mest omtalade unga konstnärerna, filmskaparna, musikerna och artisterna på 1980-talet. Det han skapade representerade tidens urbana gatukultur. Han inspirerades av graffitikonstnärer som täckte tunnelbanetågen med konst och började själv rita med vit krita på det svarta papper som täckte tomma annonstavlor. Haring nådde inte bara ut till en stor publik med sina tunnelbaneteckningar, utan tunnelbanan blev efter ett tag som ett ”laboratorium” för idéer, har han beskrivit. Så tidigt som 1980 började Haring ställa ut på gallerier och muséer över hela världen, men han fortsatte att medverka i offentliga projekt, som olika läskampanjer och anti-AIDS-projekt.

Innan han gick bort upprättade Keith Haring en stiftelse i sitt namn, som ger bidrag till barn- och anti-AIDS-organisationer i hans namn. Under sin karriär målade Haring muralmålningar, gjorde skulpturer och målningar till förmån för sjukhus, utsatta barn och olika hälsovårdsorganisationer. Keith Haring dog i New York i februari 1990 av AIDS, vid 31 års ålder. 

Våra återanvändbara tygansiktsmasker av hög kvalitet är designade med inbyggda filter och fina mönster för både vuxna och barn. De uppfyller AFNOR-standarder för andningsförmåga och filtrering. Beställ ansiktsmasker för vuxna och barn med unika färger, mönster och designer eller skapa egna med din egen design.

© Keith Haring Foundation. www.haring.com. Licensierat av Artestar, New York.

Nästa kollektion

Basquiat

Jean-Michel Basquiat är en av sin generations mest kända konstnärer och anses av många vara en av 1900-talets viktigaste konstnärer.