Från att kläcka en idé till att få den att lyfta

Njord Nests startup-tävling är ett samarbete mellan Vistaprint och Drivhuset, med avsikt att hjälpa entreprenörer att förverkliga sin dröm på ett hållbart sätt. Av 72 enastående bidrag valdes 22 finalister ut för att presentera sin affärsidé och delta i ett 12-veckors entreprenörsprogram. 

Genom workshops, mentorskap och återkommande feedback från kunder kunde vinnarna utveckla sina redan starka idéer till ett ännu mer övertygande hållbarhetsinitiativ, och bland dessa valdes tre vinnare ut. 
 

Nathalie från Norbite

Möt Nathalie Berezina, fil.dr, expert på industriell bioteknik och hjärnan bakom Norbite.  Norbite omvandlar plastavfall till hållbara varor med hjälp av ett insektsbaserat bioraffinaderi.  Den utvalda insekten, Galleria mellonella, har den utomordentliga förmågan att naturligt bryta ner plast (ja, det är lika fantastiskt som det låter). 

Läs mer

Nathalies must-haves för marknadsföringen
 


Fie från Worn Threads

Innan Fie skapade Worn Threads arbetade hon i modebranschen. Att klädbranschen var så ohållbar gjorde henne upprörd. Genom att kombinera sina brinnande intressen för textilier och hållbarhet skapar Fie nu ett universum av vintage och second hand av hög kvalitet för barn. Det gör det enkelt för föräldrar att handla hållbart.


Daniel och Sanna från FoodFighters

Daniel och Sanna är teamet bakom FoodFighters, en marknadsplats som påminner om Airbnb och Momondo, men för matvaror på nätet. Genom att integrera vetenskap och data vill de erbjuda enkel och bekymmersfri medveten shopping som tar hänsyn till klimatet, miljön, moral, pris och hälsa.

Läs mer

Mer inspiration till dig

Lär känna Njord Nests finalister

Läs om entreprenörerna som försöker infria sina drömmar på ett hållbart sätt

Få inspiration 

Design i världsklass. Till din tjänst.

99designs är din grafiska designtjänst från Vistaprint. Förvandla dina goda idéer till en unik design som du inte kan få någon annanstans.

Hitta en designer