Design som fungerar i alla delar av din verksamhet

Beräknad lästid: 3 minuter

När du ska skapa företagets varumärkesimage är det viktigt att vara enhetlig. Oavsett om du lägger till en extra sida på webbplatsen eller delar ut vykort ska logotypen, färgerna och budskapet alltid överensstämma. På så sätt stärker du din varumärkesidentitet och bygger en ”stil” som är lätt att känna igen. Redo att börja skapa en stil för ditt varumärke, som fungerar på (nästan) allting? Här följer några saker att tänka på när du ska skapa – eller uppdatera – din varumärkesimage.

Börja med en mångsidig logotyp

En logotyp som är lätt att komma ihåg och lätt att känna igen är en viktig faktor i att bygga ett varumärke som kunderna minns. Ta hänsyn till de olika komponenter som ska vara med – och se till att resultatet fungerar överallt. Här använder Tulpanen & Rosen en tämligen okomplicerad logotyp som ser bra ut på allt deras reklammaterial: enkel, stilren text (inklusive en beskrivning av verksamheten) svävar under ett motiv av en illustrerad bukett. Logotypens teckensnitt, Trajan Pro och Prosto, blandar typografi med och utan seriffer för en iögonfallande, lätt kontrasterande stil som känns klassisk, elegant och lite rolig. Logotypen är placerad i en kontrastfärgad ruta så att den blir mer framträdande på visitkort och vykort, men samtidigt är tillräckligt effektfull för att stå för sig själv som sidhuvud eller på ett klistermärke.

Om du behöver en ny logotyp åt ditt företag eller bara vill uppdatera den befintliga, kan experterna på 99designs by Vistaprint hjälpa dig.

Skapa en anpassningsbar färgpalett

I färgpaletten för Tulpanen & Rosen används olika nyanser av rosa och lila som skapar en romantisk och eterisk känsla med strategiskt utplacerade klickar av cremefärgat och svart ökar kontrasten. De fem viktiga bastonerna gör det enkelt att leka med olika färgkombinationer och ge varje varumärkesprofilerat material en ny look … utan att det påverkar den övergripande imagen. Här kan du se hur Tulpanen & Rosen varierar färgerna i logotypens text baserat på bakgrundsfärg – cremefärgat mot mörklila, mörklila mot ljuslila och så vidare.

Tulpanen & Rosen införlivar bilder av sina egna produkter (buketter) som bakgrundsbilder på hemsidan, visitkort, vykort och flyers. Testa själv – se bara till att färgerna på produktfotot stämmer överens med färgpaletten för din varumärkesimage.

Låt din varumärkesidentitet göra jobbet

Målet är att dina kunder ska känna igen ditt varumärke varje gång hon eller han ser det. En enhetlig design kan hjälpa kunderna att göra kopplingen mellan din identitet på nätet och i verkligheten. Tryckt material som visitkort, vykort och klistermärken hjälper kunderna (och mottagarna av buketterna) att komma ihåg ditt varumärke. På nätet kan du förstärka varumärkets färger med arkivfoton du kan köpa från bildbyråer eller använda egna produktfoton. Här införlivar Tulpanen & Rosen en närbild av en lila bukett på sidhuvudet på webbplatsens startsida och längre ner på sidan finns produkter som kompletterar varumärkets färger.

Designa din hemsida med logotypen som utgångspunkt – färger, teckensnitt och designkomponenter kan vara med på varje sida av webbplatsen.

Den slutgiltiga stilen

Här kan du ta en närmare titt på allt Tulpanen & Rosen använder för att skapa en enhetlig varumärkesidentitet (på nätet och i verkligheten) för att skapa trovärdighet i allt de tar sig för marknadsföringsmässigt.

  1.  Visitkort. Tulpanen & Rosen använder visitkort med rundade hörn och har därmed en form som sticker ut.
  2.  Flyers. Med mer utrymme för design- och textkomponenter innehåller Tulpanen & Rosens flyers flera illustrerade komponenter som framhäver deras blomsterinspirerade logotyp.
  3.  Vykort. Tulpanen & Rosen använder en livfull arkivbild med blommor i designen på sina vykort, vilket genast drar till sig uppmärksamheten.
  4.  Klistermärken och etiketter. Tulpanen & Rosen har en blandning av ovala etiketter och runda klistermärken – de runda används vid förslutning av pappret runt buketter, medan de större etiketterna förser paket med företagets varumärke.
  5.  Webbplats. Tulpanen & Rosen säljer blomsterarrangemang i regnbågens alla färger, men de färger som visas på hemsidan (ingångssidan till resten av webbplatsen) framhäver företagets färgpalett och bidrar till att stärka varumärkets trovärdighet.

Om ditt småföretag inte har någon hemsida kan vi hjälpa dig att få en onlinenärvaro. Testa vårt hemsideverktyg eller låt en designexpert bygga sidan åt dig.

Möt designern

LRNNKL from 99designs har skapat den här logotypen för Tulpanen & Rosen med inspiration från företagets namn. ”Det som utmärkte sig mest för mig var namnet. ’Tulpanen & Rosen’ är ett enkelt namn som är lätt att komma ihåg och det gör starkt intryck.” För att matcha namnet skapade han en enkel bukett som återspeglar hans fascination för den vintageinspirerade, handritade stilen.

LRNNKL är specialiserad på design av logotyper – kolla in hans portfölj om du är intresserad av att samarbeta med honom för att skapa en stil för ditt företag.