Loading...

Spara datumet-kort

Ge gästerna en första tjuvtitt på er bröllopsdag med spara datumet-kort i önskad design utifrån våra mallar.
 
 
 
 
Vi hjälper er hela vägen
Vi har allt det viktiga som krävs till bröllopet (drömmiga inbjudningskort, tackkort och mycket annat).
Se alla bröllopsprodukter

Förbered vännerna på er stora dag med spara datumet-kort av hög kvalitet.

Grattis till förlovningen, och välkommen till bröllopsplaneringen, en riktig virvelvind väntar! En av de första sakerna att göra är att se till att era nära och kära bokar in datumet för ert bröllop. Och finns det något bättre sätt att starta nedräkningen på, än utsökt vackra spara datumet-kort som ni har specialdesignat själva? Hos VistaPrint kan ni skapa unika spara datumet-kort som gör alla lika lyckliga som ni över er kärlek – samtidigt som ni håller budget.

Dyk in i vårt galleri och titta runt bland våra olika varianter: modern, boho chic, elegant, lantlig, retro med mera. Och med mallar för spara datumet med fotoalternativ kan ni enkelt lägga till bilder av er båda vid den text ni vill ha med. Det går till och med att få en interaktiv variant, med en QR-kod som länkar till er bröllopshemsida. När ni är nöjda med designen är det dags att välja papper. Vi har många olika av hög kvalitet, och sedan är det bara att beställa, så ordnar vi resten.

Vanliga frågor och svar

Spara datumet-kort handlar om att berätta för mottagarna att ni bestämt datum för ert bröllop – och att de ska boka in datumet så att de kan vara med. Utöver själva datumet bör ni skriva era namn, lokalen (om det är bestämt) samt ort. Du kan också meddela gästerna att de kommer att få en inbjudan, skriv t.ex.: ”Formell inbjudan kommer!”.

Vi rekommenderar 6–8 månader före bröllopsdatumet. Blir det ett destinationsbröllop? Då är det bäst att ge gästerna lite längre framförhållning – 9–12 månader brukar vara lämpligt.

Det bestämmer ni själva. Ett spara datumet-kort kan ibland vara både information och inbjudan. Det beror på kortets format och vad ni skriver i det. Ett spara datumet-kort brukar oftast handla om att informera gästerna att ni ska gifta er (hurra!) och att de ska boka in datumet (därav namnet). Men vissa par väljer att designa sina spara datumet-kort så att de också blir till den formella inbjudan. De lägger exempelvis till information om boende och transport. Det är en variant som passar bra till informella eller mindre bröllop, där en separat inbjudan kanske inte behövs.

Nej, det gör man oftast inte. Spara datumet-kort ska inte skickas tidigare än sex månader före bröllopet, och inbjudningskort brukar skickas 6–8 veckor före.