Hoppa till huvudinnehållet
Loading...

Visitkort

Är du redo att börja skapa ditt kort online?

Köp efter form

Stick ut från mängden med ett kaxigt visitkort.

Beställ specialvisitkort

Är du ute efter ett särskilt material eller finish? Nu kan du beställa visitkort precis som du vill ha dem. Börja här.

Visitkort med sammetslen yta

Gör ett riktigt bra första intryck med specialdesignade visitkort.

För att skaffa nya kunder måste du först få dem att lägga märke till dig, och ditt visitkort är din chans att berätta för potentiella kunder vem du är och vad du representerar. Oavsett om du delar ut dem vid olika evenemang, skickar med dem i produktbeställningar eller har dem framme på skrivbordet ska du se till att dina sticker ut. Att skapa sina visitkort online med VistaPrint är enkelt, och du kan hitta lämpliga designer utifrån bransch i vårt galleri av mallar eller ladda upp en egen bild för att komma igång. Design, storlek och form är upp till dig.

Vanliga frågor och svar

Tjockleken på visitkort anges oftast i ”gram per kvadratmeter” eller ”g/m²”. Ju högre siffra, desto tjockare kort. Vanliga visitkort har en tjocklek på 300 g/m², men vikten kan variera beroende på papperstyp. Vi har t.ex. extratjocka visitkort som är på 650 g/m² medan våra premiumkort ligger på 360 g/m².

Här är en kort sammanfattning av standardstorlekar på visitkort:

  • Storlek på visitkort i tum: 3,5 x 2 tum
  • Storlek på visitkort i cm/mm: 85 x 55 mm
  • Storlek på visitkort i Photoshop: 1050 x 600 pixlar

Vi erbjuder också fyrkantiga visitkort samt kort med rundade hörn vilket är annorlunda mot den vanliga formen. När du designar visitkortet eller väljer mall är det bra att veta att måtten på visitkorten kan innehålla plats för ”utfall”. Utfall är ett extra utrymme för bilder, mönster eller designelement och går utanför själva visitkortet men som sedan kommer att skäras bort – det förhindrar vita kanter runt det färdiga kortet.

Om uppgifterna fortfarande stämmer i huvudsak kan du behålla dem som backup, men stryk över det som är felaktigt och fyll i de aktuella uppgifterna. Om informationen är mycket annorlunda rekommenderar vi att du slänger dem i pappersåtervinningen.

Vi rekommenderar våra visitkortshållare som finns i mängder av material och modeller.

Visitkort brukar vara vågräta men om du vill ha en annorlunda och lite mer modern känsla har vi även massor av mallar för lodräta snygga visitkort. När det gäller specifika layoutdesigner har vi tusentals olika varianter. Du kan snabbt sortera och bläddra efter bransch, form, stil etc. Undrar du vilken information som bör vara med på visitkortet (och var på kortet det ska stå) kan du läsa några artiklar om 10 gyllene regler om hur du skapar visitkort och tips när du ska designa visitkort.

Framsidan på kortet kommer att ha den struktur eller finish som du valt. Baksidan kommer att få en jämn och matt yta – perfekt för att skriva på.