Hur får jag mina klädförpackningar att sticka ut? 

Uppskattad lästid: 4 minuter

Nuförtiden handlar modehandel inte bara om produkterna, utan också om upplevelsen. Dina kunder vill ha något extra: de vill ha iögonfallande och välutformade klädförpackningar som visar att du har tänkt på detaljerna och i förlägningen även tänkt på dem. Men hur sticker du ut i det stora havet av modeföretag online? I den här guiden utforskar vi några kreativa idéer som kan hjälpa dig att skapa fina och minnesvärda klädförpackningar som får ditt varumärke att sticka ut.

Hållbarhet och miljövänliga material

Konsumenter blir alltmer medvetna om förpackningars miljöpåverkan. Om möjligt, överväg att använda miljövänliga material som återvunnet papper, nedbrytbara plaster eller organiska material. Till exempel är många av våra förpackningsprodukter FSC®-certifierade, vilket innebär att de kommer från ansvarsfullt skötta skogar.

Personifiering och anpassning 

Något av det viktigaste för att få din klädförpackning att sticka ut är personlig anpassning. Förutom att se till att förpackningen matchar ditt varumärkes stil kan du överväga att lägga till personliga detaljer. Använd olika förpackningsdesigner för olika kollektioner, tryck personliga meddelanden till kunderna på insidan av klädlådan, eller lägg med ett handskrivet tackkort. Detaljer som dessa skapar en mer intim koppling till dina kunder och ger en härlig upplevelse vid uppackning som de kommer att minnas. 

Unik design

Innovativa så kallade “unboxing moments” är mer populära än någonsin och kan ge en känsla av lyx eller till och med lekfullhet i din produktförpackning – något som hjälper ditt varumärkes personlighet att lysa igenom och skapa en relation till dina kunder. Du kan skapa denna minnesvärda uppackningsupplevelse genom att använda banddrag, magnetlås eller lådor med en unik öppningsdesign, som till exempel lådor med viklock, kuddlådor, utdragbara lådor eller lådor med handtag.

Säsongsbetonade och festliga teman

För speciella tillfällen och högtider kan du ge dina förpackningar en festlig touch. Förpackningar med speciella teman kan få dina produkter att kännas mer relevanta och attraktiva. Vem älskar inte att få paket som ser ut som presenter? Låt dig inspireras på vår särskilda sida för julförpackningar

VistaPrint Tip

Om du är ny på ämnet specialdesignade klädförpackningar och är osäker på var du ska börja – titta på några av dina favoritvarumärken. Hur ser deras förpackningar ut? Hur känner du dig när du får en beställning? Varför? Du kan också fråga vänner och familj vilka typer av förpackningsdesigner eller speciella element som får dem att återvända till sina favoritvarumärken.

Om du vill få en känsla för hur din design eller logotyp kommer att se ut på en klädförpackning har du hittat helt rätt. Vi kan trycka ditt varumärke på allt från personliga postlådor till hänglappar, adressetiketter och klistermärken. Oavsett vilken specialdesignad klädförpackning du behöver, är chansen stor att vi kan trycka det.