Fira mamma och pappa med en present lika unik som de själva

Beräknad lästid: 3 minuter

En specialdesignad present är det perfekta sättet att säga ”Jag älskar dig” utan att uttala orden. Och nästa mors och fars dag kan du visa dina föräldrar (eller bonusföräldrar eller andra fadersfigurer) hur mycket de betyder för dig med en present som är helt anpassad efter dem.

I år satsar vi på något mer än ett enkelt inramat foto eller ett massproducerat kort, och tänker istället kreativt med kanvastavlor, kontorstillbehör, filtar och massor av annat. Här får du några idéer på presenter för alla typer av föräldrar:

  1. Värden eller värdinnan
  2. Inredningsfantasten
  3. Jobba hemifrån-mamman eller -pappan
  4. Alltid på resa
  5. Den hemmakära

1. Fotopresenter till värden eller värdinnan

Om din mamma och pappa älskar att ha gäster kan du ge dem en unik present som tilltalar deras gästfrihet (något annat än en flaska vin eller ett nytt serveringsfat alltså!). Oavsett om de är kända i grannskapet för att arrangera utmärkta grillpartyn eller föredrar att ordna mysiga parmiddagar sätter dessa presenter en personlig prägel när de underhåller sina gäster.

En uppsättning specialdesignade glasunderlägg i papp är ett utmärkt sätt för din mamma eller pappa att göra middagsbordet mer personligt. Låt underläggen utgöras av familjefoton eller bilder från roliga semestrar eller kanske ett fint budskap eller ett monogram.

Personligt kontorsmaterial är tidlöst och passar alla du känner – när som helst på året. Från specialdesignade stämplar till personliga kort, dina föräldrar kommer att uppskatta att ha unikt skrivmaterial när de ska skicka inbjudningskort och tackkort till alla på gästlistan. Lägg till deras initialer eller ett foto så har du genast en enkel och personlig present till mors dag eller fars dag.

2. Specialdesignade presenter till inredningsfantasten

Hänger din mamma hela tiden om tavlorna och annat på väggarna där hemma? Eller älskar din pappa att möblera om? På mors eller fars dag i år kan du skapa specialdesignade fotopresenter som även fungerar som inredningsdetaljer.

acrylic photo block finns i fyra olika storlekar och är därför perfekta som present för mors dag eller fars dag. Blocken är gjorda av stabil akryl och är ett trendigt sätt att dekorera bokhyllan, spiselkransen eller byrån med – och varje block kan dessutom specialanpassas med foton och text precis som du vill ha det. Skapa ett som speglar deras inredningsstil, så att de gärna vill visa upp det.

Kanvastavlorär utmärkta presenter för många olika tillfällen – men speciellt för mors dag eller fars dag. Förvandla ett bröllopsfoto eller ett porträtt från studentexamen till vacker konst att hänga på väggen. Skapa koordinerade tavlor av dina barn eller ett kollage av en släktträff, semester eller annan festlig tillställning. Låt kreativiteten flöda med text och designkomponenter och skapa en unik fotopresent.

Tips från VistaPrint

Om du brukar ge bort inramade foton kan du testa en metall- eller trätavla nästa gång – det är en mer sofistikerad och personlig variant av en traditionell present.

3. Personliga presenter till mamman eller pappan som jobbar hemifrån

Om din mamma eller pappa arbetar hemifrån eller har något slags hemmakontor kan du ge dem en praktisk fotopresent de kommer att uppskatta att se på sitt skrivbord varje dag.

Personliga muggar kan vara bra till annat än att dricka kaffe ur, till exempel att förvara pennor i, värma viss snabbmat i eller plantera små krukväxter i. Designa en med ett urval bilder eller välj ut favoritfotot och lägg till en levande bakgrund eller en kort text.

Oavsett om du gör ett kollage av bilder från barndomen eller skriver en mors dag-hälsning kan en musmatta med foto verkligen påminna någon om hur mycket du älskar dem (eller kanske snarare hur mycket de älskar *dig*). Varje gång de sätter sig för att arbeta ser de en skymt av fina ögonblick med familj, vänner och husdjur.

4. Mors dag- och fars dag-presenter till föräldrar som älskar att resa

Är dina föräldrar alltid iväg någonstans eller planerar nästa resa? Skapa en mors dag- eller fars dag-present som fångar deras reseminnen eller något personligt de kan ta med sig på nästa äventyr.

En fotobok är ett utmärkt sätt att förvandla mammas eller pappas digitala favoritfoton till en konkret och modern variant av det klassiska fotoalbumet. En specialdesignad fotobok kan fås i många olika storlekar, layouter och former, och kommer att passa mycket bra på mottagarens soffbord eller i bokhyllan. Se till att ha med foton på dina globetrottande föräldrars favoritplatser och återblickar från gamla familjesemestrar. Med färggranna ramar, clipart och symboler kan du snabbt sätta en personlig prägel på varje sida, och med textrutor är det enkelt att lägga till ett gulligt meddelande eller anteckna datumet för varje foto.

Specialdesignad shoppingkassar är en praktisk present – speciellt till den mamma eller pappa som alltid är på väg någonstans. Ha den till att packa picknickmat för bilresan eller som handbagage på flygresan … och den kommer säkerligen till användning i mataffären också. Lägg till ett personligt budskap eller ett favoritfoto, så har du förvandlat en ordinär tygpåse till en unik present.

5. Fotopresenter till den hemmakära

Om dina föräldrar föredrar att hålla sig hemma kan du fokusera på att ge dem något specialdesignat och mysigt.

En fotokudde är en mjuk och personlig present, och eftersom du kan ha olika foton på varje sida finns det gott om plats att leva ut sin kreativitet på. Sätt ett seriöst foto på ena sidan och ett fånigt på den andra, eller ha ett foto på ena sidan och ett fint budskap på den motsatta.

En skön fleecefilt är den perfekta fotopresenten alla tider på året – utmärkt att svepa om sig på höstens fotbollsmatcher såväl som vid grillning hemma i trädgården. Designa en filt till din mamma eller pappa med ett urval familjefoton, eller skriv ett känslosamt budskap och lägg till personliga designkomponenter.

Tips från VistaPrint

Letar du mors dag- eller fars dag-present till en nybliven förälder? Välj en filt designad med mått i centimeter så att de kan dokumentera hur mycket bebisen växer månad för månad. Lägg till ett foto av familjen eller nytillskottet för en extra gullig prägel.

En uppsättning specialdesignade glasunderlägg i papp är ett utmärkt sätt för din mamma eller pappa att göra middagsbordet mer personligt. Låt underläggen utgöras av familjefoton eller bilder från roliga semestrar eller kanske ett fint budskap eller ett monogram.