6 unika presenttips till alla hjärtans dag

Beräknad lästid: 3 minuter

Ja vi vet, man ska visa sina nära sin kärlek varje dag och inte bara på alla hjärtans dag. Det är åtminstone vad man säger varje år när 14 februari närmar sig, men varför inte passa på att ge din partner, vän eller familjemedlem en liten överraskning den här speciella dagen? Även om många säger att de inte förväntar sig att få något eller rentav inte firar alla hjärtans dag, är det aldrig fel att få en present! För att göra det ännu mer speciellt har vi tagit fram sex unika och roliga presenttips till alla hjärtans dag bortom den vanliga blombuketten eller chokladkartongen.

 1. Var kreativ och servera frukost i en personlig mugg.
 2. Dekorera personens arbetsplats med betydelsefulla minnen.
 3. Damma av dina gamla foton.
 4. Gör vanliga ärenden mer romantiska.
 5. Svep in er i fina minnen.
 6. Slå på stort på en tom vägg.

1. Var kreativ och servera frukost i en personlig mugg.

Att få en bra inledning på dagen är ett måste, och alla hjärtans dag är en bra förevändning för en lite lyxigare frukost än vanligt. Varför inte göra den ännu mer speciell genom att servera den i en speciell fotomugg? När du har anpassat din mugg med ditt favoritminne, gör en dekadent varm dryck, fyll muggen med choklad eller godis eller följ vårt enkla recept och gör en mikrovågsbrownie i en mugg. Det kan inte gå fel!

Brownie i en mugg

 • 1 ägg
 • 3 msk mjölk
 • 2 msk olja
 • 2 msk kakao (strukna)
 • 2 msk socker (strukna)
 • 3 msk vetemjöl (strukna)
 • 1 krm bakpulver
 1. Vispa upp ägget i en mugg, och rör ner mjölk, olja, kakao och socker.
 2. Tillsätt mjöl och bakpulver, och blanda väl till en klumpfri smet.
 3. Grädda i mikrovågsugnen i 2 minuter på högsta effekten och voilà! En perfekt dekadent alla hjärtans dag-frukost.

2. Dekorera personens arbetsplats med betydelsefulla minnen.

Oavsett om din speciella person arbetar hemifrån eller åker till ett kontor, kan du liva upp arbetsplatsen med en fotopresent eller två. Du skulle kunna göra en personlig skrivbordskalender med favoritfoton på familjen eller designa en kanvastavla med ett foto från en semester eller ett firande som nyligen ägt rum. Du skulle även kunna skapa en unik musmatta med en omtyckt bild och ett gulligt budskap. Lägg det på skrivbordet hemma i smyg eller stoppa ner diet i jobbväskan för en alla hjärtans dag-överraskning.

3. Damma av dina gamla foton.

Den här klassiska presentidén går alltid hem. Alla har en samling gamla foton – första semestern tillsammans, första dejten, första gången ni lagade mat åt varandra … och alla hjärtans dag är ett utmärkt tillfälle att organisera dem och glädjas åt dem igen. Fotoböcker är det perfekta sättet att göra just det, men i stället för att bara fylla dem med foton, varför inte ha med lite text också? På så sätt blir det inte bara en fotobok utan snarare berättelsen om ert liv tillsammans genom åren. När du har sammanställt den kan du lägga den på din kärastes nattduksbord eller ovanpå boken hen läser så att hen hittar den mycket speciella fotoboken att bläddra igenom när det är dags att gå och lägga sig.

4. Gör vanliga ärenden mer romantiska.

En återanvändbar tygpåse för dina inköp kanske inte låter som den mest spännande presenten. Men utöver att den är väldigt praktisk och rentav trendig, kan du faktiskt göra den till en underbar personlig present genom att lägga till personlig text med en speciell innebörd. Kanske har ni ett knasigt internt skämt, ett slitet citat ni båda gillar eller ett roligt talesätt som din partner använder jämt och ständigt. Oavsett vad er ”grej” är, kan du anpassa din tygpåse med ett unikt tryckt budskap eller pryda den med ett favoritfoto eller vackra bilder. Låt tygpåsen föra ordet!

Tips från VistaPrint

Ska du ge en alla hjärtans dag-present till någon som alltid är ute och far? Ge bort en tygpåse och en personlig vattenflaska så att personen tänker på dig var hen än befinner sig i världen.

5. Svep in er i fina minnen.

Februari är en av årets kallaste månader … så mys till det och fira alla hjärtans dag med en romantisk kväll hemma. När ni slappar i soffan efter en lång dag och en god middag är det perfekt att ge din partner en personlig fleecefilt med ett av era favoritfoton på. För ännu mer mys kan du lägga till en matchande kudde. Om du inte vill använda en bild på dig själv, varför inte låta en annan älskad familjemedlem få spela huvudrollen: ert husdjur!

6. Slå på stort på en tom vägg.

Alla har vi en tom vägg någonstans därhemma. Vi vet att vi behöver göra något med den men kan inte bestämma oss för vad. Alla hjärtans dag är den perfekta tiden för att ta steget – välj en samling bilder och skapa en läcker fotovägg. Använd väggen som en tom duk, och sätt ihop ett kollage av olika foton i form av kanvastavlor. Det är det perfekta sättet att överraska din partner, familj eller dina rumskompisar på alla hjärtans dag och samtidigt ge nytt liv åt en tom vägg.