Därför ska du bära profilkläder

Beräknad lästid: 2 minuter

När det handlar om att förmedla en trovärdig bild av verksamheten är det en självklarhet att se presentabel och professionell ut. Men om du verkligen vill att människor ska tro på dig behöver du visa att du och din personal tror på er själva. Ett riktigt effektivt och visuellt sätt att göra det är genom att skapa och bära egna profilkläder.

Läs vidare och se hur kläderna kan göra underverk för det ekonomiska resultatet.

Det skapar självförtroende

Även om det bara är på det omedvetna planet kan andra se att du är stolt över verksamheten, och det är viktigt för att övertyga dem om att du verkligen anstränger dig för att göra ett bra jobb för dem. Om kunderna ser att du bryr dig om företaget och vill göra ett bra intryck kan de även förvänta sig att du levererar det du lovar.

Det får folk att känna sig trygga

Om du besöker någons hem och utför arbete där är det ännu viktigare att personerna kan lita på dig och tror på dig. Det är viktigt att kunderna känner att de – och deras hem – är i goda händer. Har ni på er profilkläder är det en visuell påminnelse om att ni är en väletablerad verksamhet och att ni tar ert arbete på allvar.

Det skapar en känsla av samhörighet …

Det är så viktigt att personalen verkligen arbetar enligt era värderingar – oavsett om det gäller kundtjänst eller riktlinjer för användning av vissa typer av material, metoder eller strategier för de produkter och tjänster ni erbjuder. Om personalen bär profilkläder hjälper det dem att införliva företagets värderingar och verkligen gå in i rollen att representera företaget när de är på jobbet – och det är också lättare att känna sig som en i gänget.

… på ett tydligt sätt

Om du har ett enhetligt team med vissa kärnvärderingar återspeglas det i ert sätt att interagera med kunderna – och om alla bär upp varumärket med stolthet blir effekten ännu större. En likartad look för hela teamet försäkrar kunderna om att oavsett vem de pratar med bland personalen så kan de förvänta sig en hög servicenivå.

Det hjälper till att marknadsföra företaget

Profilkläder måste inte bara vara för dig och personalen – ibland kan även kunderna vilja ha dem. Du kan exempelvis ge bort kläder som gåva – alla gillar en skön T-shirt, även om den bara används på joggingturen. Tänk på all gratis reklam du får! På vissa caféer och barer finns profilanpassade kläder även till försäljning, vilket utgör ytterligare en affärsmöjlighet.

Om du vill göra stort intryck, inge trygghet hos kunderna och skapa större trovärdighet för ditt företag är profilkläder ett fantastiskt alternativ. Finns det något bättre sätt att bygga upp varumärket än att visa upp det med stolthet?