Marknadsföring och varumärkesprofilering på utomhusevenemang som hjälper dig att sticka ut

Beräknad lästid: 3 minuter

Utomhusevenemang som hantverksmässor och marknader är bra ställen att knyta meningsfulla kontakter, locka nya kunder och väcka intresset kring din verksamhet. Men inget av det kan hända om du inte får folk att lägga märke till dig först. Se till att du har allt du behöver för att särskilja dig från konkurrensen – allt från skyltning till flyers och annat reklammaterial. Här guidar vi dig igenom allt du behöver för att sticka ut på nästa evenemang.

3 sätt att sticka ut på nästa evenemang:

  1. Locka till dig uppmärksamhet även på håll.
  2. Gör dig redo att granskas på nära håll.
  3. Gör ett bestående intryck.

Locka till dig uppmärksamhet även på håll.

När du skapar stora produkter för ditt salustånd på utomhusevenemanget ska du hålla designen enkel. Folk blir lätt distraherade och överväldigade på evenemang och du ska vara med och tävla om deras uppmärksamhet. Bästa sättet att nå igenom bruset är att tillhandahålla tydlig och fokuserad information som går att ta till sig på ett kick. Använd iögonfallande banderoller, flyers eller flaggor som gör att kunderna vill gå raka spåret till ditt salustånd. Stora banderoller ska vara tydliga och enkla för att få maximal effekt – allt som egentligen behövs på banderollen är namn och logotyp. Välj ett primärt teckensnitt och håll dig till några få nyckelfärger. Här har Lilla biet hållit sig till två färger – svart och gult. Det är färger som kompletterar deras varumärke och är lätta att se och läsa (tack vare den starka kontrasten!).

Tips från VistaPrint

Dina potentiella kunder ska kunna se vilken typ av verksamhet du har så fort de ser din logotyp. Om du behöver hjälp med att skapa en logotyp för ditt företag kan våra kreativa experter på 99designs från Vista hjälpa till.

Gör dig redo att granskas på nära håll.

När någon närmar sig ditt bord ska du se till att allting är snyggt, professionellt och lätt att förstå. Hur du presenterar dig själv rent visuellt är en viktig del av din varumärkesprofilering på utomhusevenemanget – använd samma färger, mallar och logotyp på allt material och visa upp ditt varumärke varhelst det går. Dekorera bordet med en mässduk eller löpare med varumärket på, och ha på dig en T-shirt eller keps med varumärket på. Denna typ av enhetlighet kan ta dig långt när det gäller att göra din verksamhet minnesvärd. Ha också några vykort eller flyers nära till hands, så att du kan ge kunderna mer information om ditt företag. Även om de inte köper något går de sin väg med något som har ditt namn och stil på … och de kommer att minnas dig.

Tips från VistaPrint

Beroende på hur stort evenemanget är kan du göra dig mer synlig genom att hänga några flyers vid ingången eller på en närbelägen anslagstavla. Märk ut eller beskriv var på området du finns samt viktig information om dina produkter eller tjänster, så att besökarna blir sugna på att besöka dig.

Gör ett bestående intryck.

Se till att kunderna minns ditt varumärke (även när evenemanget är över) genom att paketera varorna på ett genomtänkt sätt. Börja med att varumärka dina förpackningar – det kan vara något så enkelt som att du sätter en etikett eller ett klistermärke på en burk, låda eller påse. Och när du slår in det köpta paketerar du det i en varumärkesprofilerad påse och skickar med ett av dina visitkort. Förutom att det framstår som både proffsigt och trovärdigt kommer kunderna att minnas ditt varumärke långt efter det att kunderna har kommit hem igen.

Den färdiga stilen

Se hur allt blev till sist för Lilla biets salustånd på evenemanget

  1.  Visitkort. Skicka med kunderna en liten påminnelse om ditt företag.
  2.  T-shirts. En T-shirt med logotypen på är ett bra sätt att bygga upp trovärdigheten för din verksamhet.
  3.  Papperspåsar. Sätt pricken över i med ditt varumärke på paketeringen.
  4.  Meshbanderoller. Lilla biet drar till sig uppmärksamhet på långt håll med en iögonfallande banderoll.
  5.  Klistermärken på ark. Med klistermärken kan du snabbt varumärka dina förpackningar.
  6.  Styckvis klistermärken. Skicka med ett klistermärke som souvenir.
  7.  Flyers. Flyers hjälper till att sprida ryktet.