Evenemangsprofilering: Ge dina återkommande evenemang en unik stil

Beräknad lästid: 4 minuter

Ett av de bästa sätten att väcka intresset för ditt småföretag är att anordna ett evenemang … och varför inte dra nytta av värmen och låta en del av evenemanget äga rum utomhus?

Här kan du se hur Christinas Café skapade en varumärkesidentitet för ett specialevenemang: Tisdagar på terrassen. De ville locka mer folk på eftermiddagar och kvällar under veckan då dessa tider vanligen var tämligen lugna för dem. Genom att anordna ett regelbundet, återkommande evenemang var de inriktade på att gå med större vinst när de i vanliga fall hade få gäster. Dessutom ville de utnyttja utomhusområdet som redan fanns på trottoaren och förvandla det till en terrass som gästades av trubadurer. Här kan du se hur Christinas Café marknadsför Tisdagar på terrassen … och ta med dig tips på hur du kan göra reklam för ditt eget småföretagarevenemang.

Ge ditt evenemang en egen identitet.

Ditt evenemang bör ha ett eget namn och en tillhörande logotypdesign … men den ska matcha din befintliga varumärkesprofilering.

Logotyperna för Christinas Café och Tisdagar på terrassen har liknande teckensnitt med känslan av att texten är skriven för hand. För att särskilja evenemangets profilering från den övriga har den nya logotypen gjorts lite tuffare med motiv av en illustrerad saxofon, dansande noter och en kopp ångande hett kaffe. Den nya logotypdesignen berättar mer om evenemanget, så att gästerna vet att de kan förvänta sig livemusik och kaffe.

I båda designer används färger från samma familj så att de kompletterar varandra. Logotypen för Christinas Café har en jämn, ljust blågrön bakgrund – en perfekt nyans för ett livligt café. Evenemangslogotypen har en mörkare blågrön färg för att återspegla att det är ett kvällsevenemang, och ljuseffekten skapar mer djup.

Skaffa stilen

Om du behöver hjälp med att skapa evenemangsprofilering som fungerar bra ihop med din huvudsakliga logotyp kan våra kreativa experter på 99designs från Vistaprint hjälpa till.

Locka en publik.

Se till att evenemangsområdet är tydligt utmärkt – locka till dig nya (och återkommande!) kunder med flaggor och banderoller, och visa dem rätt väg med information på affischer och annan skyltning.

Förutom den skyltning som finns utanför lokalen och på trottoaren kan du sprida budskapet om ditt evenemang med hjälp av flyers eller vykort. Dela ut eller häng upp flyers runtom i området och skicka vykort till alla på din adresslista för att väcka intresse. Du kan också skicka med vykort och flyers i kundernas påsar när de har handlat eller lägga med i takeaway-beställningar, och på så sätt påminna kunderna om dina kommande evenemang.

Marknadsför ditt nya evenemang på nätet också. Gör ett inlägg på Facebook eller Instagram för att väcka förväntningarna kring kommande evenemang eller skicka ut mejl med mer information. Du kan också tänka ut en speciell hashtag för ditt evenemang och uppmuntra kunderna att använda den när de gör ett eget inlägg i sina sociala medier.

Höj stämningen.

Nu har du skapat en ny logotyp för ditt evenemang … gå nu ytterligare ett steg och skapa en miljö som återspeglar ditt evenemang. Utse några ur personalen till evenemangspersonal och klä dem i arbetskläder som matchar det aktuella evenemanget – T-shirts, förkläden och kepsar. Lägg till den nya logotypen på den evenemangsspecifika menyn, skapa specialdrycker och se till att evenemangsterrassen skiljer sig från det vanliga utrymmet.

Förutom att visa upp den nya evenemangslogotypen på skyltar och tillbehör kan du även pynta utomhusområdet på ett festligt sätt. Häng upp lyktor, investera i fina och bekväma utemöbler och dekorera med levande blommor för att skapa en attraktiv plats som gästerna tycker om att vistas på.

Den färdiga stilen

Se hur allt blev till sist för Tisdagar på terrassen på Christinas Café.

  1.  Menyer. Lägg till ditt varumärke på dina evenemangsmenyer för en enhetlig stil och känsla.
  2.  Muggar. Servera dryck i muggar med den speciella evenemangsprofileringen på … och se till att kunderna förstår att de även går att köpa.
  3.  Flyers. Sprid ryktet i grannskapet med hjälp av flyers.
  4.  T-shirts. Skapa T-shirts med specialprofilering så att personalen kan använda dem under evenemanget.
  5. Klistermärken på ark. Marknadsför ditt evenemang genom att sätta varumärkesprofilerade klistermärken på papperspåsar, takeaway-lådor och som dekoration.
  6.  Affischer. Fånga uppmärksamheten hos befintliga kunder med affischer.
  7.  Flaggor. Dra blickarna till dig med en iögonfallande flagga.

Om våra designers

Khingkhing från 99designs har skapat logotyperna för Christinas Café och Tisdagar på terrassen och gett dem en handritad stil med en enkel och naturlig design. ”När jag såg namnet och beskrivningen av ett musikevenemang på en restaurang ville jag skapa en design som knöt samman alla de olika komponenterna, precis som allt i kroppen hör ihop. Så jag testade en abstrakt design där saxofonen utgjorde själva kroppen, kaffekoppen blev huvud, terrassbelysningen agerade böljande hår och musiknoterna blev som doften av en god parfym.”

Ta en titt på designers portfölj om du är intresserad av ett samarbete kring att skapa en stil för ditt företag eller ett specialevenemang.