How to make your own bicycle stickers: Spruce up your ride with self-designed stickers

Uppskattad lästid: 2 minuter

Trött på att ha samma gamla tråkiga stil på din cykel? Då kan vi ha lösningen för dig. Genom att pimpa ditt åk med klistermärken ger du din cykel, motorcykel, sparkcykel, eller kanske din skateboard, ett nytt, unikt utseende. Med ett brett utbud av klistermärken (inklusive die-cut, kiss-cut och transparenta klistermärken!)  kan du ge både din cykelram och accessoarer som hjälmar och vattenflaskor en personlig touch. Och bäst av allt? Det hållbara, vattentåliga materialet gör klistermärkena slittåliga och ser till att de håller för olika väder som till exempel regn, lera eller solljus.

Varför klistermärken för cyklar?

Att skapa sina egna cykelklistermärken har många olika fördelar. Här är några populära exempel där cykel- och motorcykelklistermärken kan komma till användning:

  • Branding och marknadsföring: Marknadsför ditt företag eller varumärke med klistermärken som har din logotyp, slogan eller kontaktinformation för att göra ditt varumärke synligare.   
  • Lag- eller klubbidentitet: Designa klistermärken med ditt lags namn, logga eller färger för att sticka ut och skapa stolthet och samhörighet bland medlemmar. 
  • Personligt uttryck: Uttryck din personlighet, intressen eller hobbies med en unik design,eller varför inte ett favoritcitat? 
  • Safety first: Förbättra säkerheten med reflexklistermärken eller dekaler med klara färger. 

Cykelklistermärkens form och storlek

När det kommer till former och storlekar på cykelklistermärken är alternativen många. Genomskurna klistermärken möjliggör maximal anpassning och kan skräddarsys för att passa specifika områden på din cykel. Ovala eller runda klistermärken är klassiska former som fungerar bra på cykelramar, hjälmar eller vattenflaskor, medan rektangulära eller fyrkantiga klistermärken kan användas för att visa större mönster, kontaktinformation eller till och med QR-koder. Hitta din perfekta klistermärkeform. 

Bäst material för cykelklistermärken

När du väljer de bästa materialen för dina cykeldekaler är det plast som gäller. Plast har lång hållbarhet och är vädertåligt vilket är a och o när det kommer till klistermärken för din cykel. Dessutom  ser du till att också att dina färger och mönster blir skarpa och kommer till sin rätt. Klistermärken I plast som inte bleknar eller repas och tål olika väder är ditt bästa val för att uppnå bästa resultat. 

VistaPrint Tips

Den perfekta storleken på dina cykelklistermärken beror på vad just du föredrar och ditt särskilda behov. Det är viktigt att du vet hur stor yta du har att jobba med och vilken visuell effekt du önskar.   

Redo att ta din cykeldesign till nästa nivå och lämna ett imponerande intryck? Då är du på rätt plats. Skapa egendesignade klistermärken för din cykel.