Så skapar du dina egna ljusförpackningar

Uppskattad lästid: 2 minuter

Att skapa en tilltalande design för dina ljusförpackningar kan öka försäljningen avsevärt och locka fler köpare till ditt varumärke. Dessutom kommer en snyggt designad produktförpackning att stärka din varumärkesimage på marknaden. Men hur designar du din egen ljusförpackning och vad är viktigt att tänka på? Vi har samlat några tips som hjälper dig att komma igång.

Hur designar jag min ljusförpackning?

Att designa sin egen förpackning för ljus kan vara en rolig och kreativ process. Innan du börjar, se till att du har en tydlig förståelse för ditt varumärke. Vem är målgruppen? Vad är varumärkets identitet och värderingar? Detta hjälper dig att skapa förpackningar som passar ditt varumärke och attraherar rätt kunder. Lägg till din logotyp, varumärkesfärger och andra visuella element som är en del av ditt varumärke. Behöver du designhjälp? Ta hjälp av någon av våra experter för en skräddarsydd design skapad just för dig.  

Ljusboxar – form och storlek

När du väljer storlek och form för din ljusförpackning behöver du ha koll på storleken på ditt ljus och se till att förpackningen sitter tätt för att förhindra skador under transporten. Tänk dessutom på formen på ditt ljus och välj en förpackning som pssar designen. Om du till exempel har ett högt, cylindriskt ljus, är en kartong med samma form ett bra val. En förpackning med självlåsande stark botten ger de tyngre ljusen en exklusiv prägel och är anpassningsbara med stark botten. Välj en Självlåsande ask för en säker och proffsig förpackning som är lätt att sätta ihop. Våra produktaskar finns i massor med olika storlekar och passar bäst för lätta ljus som inte väger så mycket, och med en presentförpackning med handtag  skapar du en unik unboxing-upplevelse och gör det möjligt att enkelt bära med sig kartongen på ett säkert sätt. 

VistaPrint Tip

Sätt klistermärken eller etiketter på dina ljusboxar för att visa upp din logotyp, företagsnamn eller viktig information – och gör på så sätt förpackningen ännu mer visuellt tilltalande.

Material och finish för ljuskartonger

Välj förpackningsmaterial för dina ljus som inte bara är visuellt tilltalande utan också hållbart och funktionellt. Hållbarhet, skydd och kostnadseffektivitet är andra saker att tänka på. Några av de tillgängliga materialen inkluderar bestruken papp, obestruken papp och återvunnen (brun) papp. Dessa material erbjuder hållbarhet och skydd för dina ljus. För finish finns alternativ som matt, glansig och soft touch. Matt finish ger en slät, icke-reflekterande yta, medan blank finish ger en glänsande och reflekterande look. Soft touch-finish ger en sammetsliknande känsla som sticker ut och känns premium.

Besök vår förpackningssida och börja designa den perfekta förpackningen för dina ljus.