Skapa en tilltalande butiksfront

Beräknad lästid: 4 minuter

Sommaren är den perfekta tiden att fönstershoppa. Det stämmer i och för sig varje år, men kanske extra mycket i år. I takt med att covid-19-restriktionerna har lättat har fler och fler letat sig ut och är redo att handla. Med så många potentiella kunder ute på gatorna är detta den perfekta tidpunkten att piffa upp butiksfronten med skyltfönster och ingång och skapa en tilltalande design som fångar de önskade kundernas uppmärksamhet, lockar in dem i butiken och till sist inspirerar dem till att köpa något.

Men exakt vad behöver du för att skapa en butiksfront som lockar kunder – och ökar försäljningen i din butik?

1. Roll-ups

Ingen butiksfront skulle vara komplett utan en roll-up. En roll-up är ett oerhört mångsidigt verktyg för butiksägare; dels stärker den varumärkesprofileringen, dels kan den användas i flera år tack vare att den håller så hög kvalitet. Och eftersom den är rätt stor kan kunderna enkelt se den, även på långt håll.

2. Fönsterdekaler

Butiksfrontens utformning måste vara visuellt tilldragande för att fånga kundernas intresse. Men den måste också fylla en funktion och förse kunderna med den information de behöver för att göra sina inköpsval. Det perfekta sättet att sammanföra dessa två behov? Dekaler

En dekal med butikens logotyp är ett bra sätt att väcka det visuella intresset och stärka ditt varumärke. Men dekaler fyller också en funktion och låter dig dela viktig information med potentiella kunder (exempelvis öppettider, kontaktuppgifter och konton på sociala medier). De ger det bästa av två världar – och är ett måste för butiksfronten.

3. Affischer

Har du ett evenemang på gång? Planerar du en stor rea? Håller du på att förbereda en ny klädes- eller accessoarkollektion? Designa några varumärkesprofilerade affischer och häng dem på en framträdande plats utanför butiken eller i skyltfönstret för att locka kunder och få dem intresserade av att gå in. Lägg till QR-kod på affischen så att de kan få mer information om butiken (och det som marknadsförs på affischen) direkt på telefonen.

Tips på hur du förvandlar butiksfronten till en kundmagnet

Visa upp ett brett utbud av produkter …

Varje person som går förbi butiken är en potentiell ny kund. Men för att locka in dessa potentiella kunder i butiken måste du ge dem en förhandstitt av vad de kommer att hitta när de väl kommit in. Med andra ord ska du sätta dina varor i blickfånget vid din butiksfront, eller närmare bestämt i skyltfönstret.

Välj en blandning av populära produkter som ger kunderna en överblick över vilka varor du säljer i butiken. Om du har en klädesbutik kan du visa några snygga tröjor och accessoarer på ett bord som syns från fönstret – eller klä en skyltdocka i en varumärkesanpassad outfit.

… men det får inte bli för plottrigt.

Du vill ge kunderna en tydlig överblick över dina varor. Men om du försöker få med varenda produkt i butiken i skyltningen kommer det att se rörigt ut och inte gå att överblicka – och istället för att försöka få en struktur på röran kan kunderna mycket väl välja att bara gå förbi istället. Och dessutom vill du ju att det ska finnas några överraskningar åt dem inne i affären, eller hur?

När du utformar ditt skyltfönster ska du hålla det enkelt och effektivt. Visa upp dina produkter och ditt marknadsföringsmaterial, men lämna också gott om tomma utrymmen så att din display inte känns överväldigande.

Skapa en enhetlig design.

Om du vill att butiksfronten ska locka in kunder måste det kännas som en enhetlig design. Om alla de olika komponenterna tävlar med varandra kan det kännas förvirrande för kunderna – och då kanske de hellre går och handlar någon annanstans.

Se till att varje komponent i butiksfrontens utformning passar in i den övergripande designen. Om du har flera affischer och banderoller uppsatta till exempel ska teckensnitt och färgpalett matcha logotypdekalerna och varumärket som helhet. Om du visar olika typer av kläder, se till att välja färger och mönster som inte skär sig eller tävlar med varandra. Ju mer enhetlig butiksfrontens design är, desto mer lockande kommer det att vara för potentiella kunder – och desto troligare är det att de kommer in i affären för att handla.

Tryck upp klistermärken med logotypen på.

Som nämndes tidigare är det bra att ha en dekal med logotypen på vid butiksfronten. Men varför inte ge kunderna en del av butiken att ta med sig hem? Skriv ut små klistermärken av din logotyp och ge dem till kunderna när de handlar något. Det gör alla till vinnare; dina kunder får ett gulligt (och gratis!) klistermärke att sätta på sin dator eller vattenflaska och du får ytterligare ett tillfälle att sprida ditt varumärke till resten av världen!

Tips från Vistaprint

När du ska skapa en enhetlig design för butiksfronten får du inte glömma det elektroniska skyltfönstret. Skapa en enhetligt varumärkesupplevelse för dina kunder genom att matcha webbplatsdesignen med hur det ser ut vid din fysiska butik.

Börja på trottoaren.

Ett annat bra sätt att dra in potentiella köpare är med en skylt på trottoaren. Ställ en gatupratare eller ett griffelställ utanför butiken och fånga folks uppmärksamhet när de närmar sig butiken (även om de är en bit bort) – och när de väl är framme kommer de att vara sugna på att se vad du har att erbjuda och gå in i butiken.

Utforma din butik på ett sätt som gör att säkerheten upprätthålls och att det är lätt att hålla avstånd.

Butiksfronten kan locka in kunder, men om de inte känner sig säkra eller bekväma när de väl kommit in, så kommer de att gå igen. Även om restriktionerna håller på att lätta ska du göra det enkelt för besökarna att hålla avstånd (eftersom många besökare fortfarande kan känna sig obekväma med att vara för nära andra människor). Dina kunder kommer att uppskatta att de kan handla i en trygg miljö.

Must-haves för butiksfronten

  1. Roll-ups
  2. Dekaler
  3. Affischer
  4. QR-koder för att dela information om butiken, evenemang och kampanjer
  5. Ett urval av dina bästa produkter
  6. Icke-rörigt utrymme
  7. En enhetlig design
  8. En butiksutformning som gör det möjligt att hålla avstånd