Kreativa idéer när du har en milstolpe att berätta om

Beräknad lästid: 3 minuter

Ska ni gifta er, har ni en baby på väg eller ska ni flytta till en ny stad? När man har spännande nyheter är det naturligt att man vill berätta det för släkt och vänner.

Visst kan man göra det på det gamla vanliga sättet, t.ex. att dela ut flyers när man startar företag eller skicka “Spara datumet”-kort när man ska gifta sig. Men lite mer kreativa sätt att berätta om nya babyn, förlovning och andra milstolpar är ett fantastiskt sätt när man ska dela med sig av viktiga nyheter på ett roligt sätt, så att man får all den uppmärksamhet man vill ha (och helt ärligt förtjänar).

Här tar vi en titt på 5 kreativa idéer som kan inspirera dig att berätta om nya viktiga händelser på ett roligt, oväntat och minnesvärt sätt.

Kreativa idéer när du har stora nyheter att berätta

  1. “Han/Hon/De sa ja!” T-shirts
  2. “Kom på vårt bröllop!”-kalendrar
  3. “Vi ska flytta!”-kort
  4. “Team kille” eller “Team tjej” på kapaskivor
  5. “Det blev en pojke/flicka!”-banderoller

“Han/Hon/De sa ja!”- T-shirts

Att förlova sig är en av de mest spännande stunderna i ett pars liv – och det brukar man vilja dela med sig av till släkt och vänner. Och även om du kan dela med dig av den speciella stunden på ett mer traditionellt sätt (som kort i posten), vad sägs om att låta nära och kära bli en del av nyheten?

Om du snart kommer att förlova dig kan du skapa T-shirts med “Han/Hon/De sa ja!” (beroende på din partners könsidentitet) – och sedan kan du beställa sådana T-shirts till dig själv, din partner och de närmaste. När du friat (och din partner har sagt ja) kan du bjuda över släkt och vänner att fira med er. Be dem använda sina specialdesignade T-shirts och ta en bild av er alla tillsammans. Det blir ett bra foto att använda när du berättar om er förlovning – ni kan också ha med det på er bröllopshemsida eller på de kort som ni skickar till nära och kära som inte kunde vara med.

Specialdesignade T-shirts är inte bara ett mycket kreativt sätt att berätta om förlovning på, de är också ett riktigt bra sätt att involvera nära och kära i förlovningen, att skapa en fin stund och få ett roligt minne av när din tillkommande sade “Ja!”.

“Kom på vårt bröllop!”-kalendrar

Att bjuda in till bröllop går att göra på många sätt. Men om traditionella inbjudningar inte är din stil kan en kalender vara ett roligt och annorlunda sätt att bjuda in bröllopsgästerna på.

Välj 13 favoritfoton på dig och din tillkommande – ett per månad. Sedan gör du en specialdesignad kalender – och lägger in en påminnelse om er stora dag på ert bröllopsdatum. På så vis ligger ditt bröllop i gästernas kalender och dessutom får de en fin minnessak.

“Vi ska flytta!”-kort

Kort kanske inte är det mest originella sättet att berätta om viktiga milstolpar på. Men ibland är de faktiskt de mest effektiva – särskilt när man ska flytta.

När man ska flytta vill man ju att vännerna ska veta vilken den nya adressen är och när flytten sker, så att man kan hålla kontakt. Då är kort utmärkta – berätta att ni ska flytta och ge nära och kära den nya adressen på papper.

Men bara för att kort är ett traditionellt sätt att meddela på behöver inte det betyda att du inte kan göra det på ett kreativt sätt! Du kan t.ex. använda två kort: ett med datumet när flytten går och den nya adressen, och ett extra med din adress förtryckt. Då kan släkt och vänner enkelt skicka dig en hälsning och ett grattis till den nya bostaden.

“Team kille” eller “Team tjej” på kapaskivor

Att ha fest för att avslöja om man får en pojke eller flicka har blivit allt mer populärt. Och även om hela poängen med festen är för att meddela just det kan ni låta gästerna vara med och ha lite roligt innan ni avslöjar hemligheten. Och det enda ni behöver? Några specialdesignade kapaskivor.

Skapa kapaskivor med texten “Team kille” och “Team tjej”. När gästerna kommer får de välja den kapaskiva de tror att har rätt resultat. Ta ett foto av alla gäster och deras val innan ni avslöjar barnets kön. Sedan tar ni fler bilder medan allt avslöjas – inklusive reaktionerna från de som gissade rätt. De fotona blir härliga minnen att dela i sociala medier – ett fint sätt att berätta för de som inte kunde vara med.

“Det blev en pojke/flicka!”-banderoller

Om ni inte håller fest och avslöjar barnets kön är det dags att berätta efter att barnet fötts. Det går förstås att göra på ett traditionellt sätt, men kreativa varianter är också roliga när man ska berätta om det nya lilla underverket som kommit till världen. Och om du vill vara kreativ men hålla det enkelt är banderoller ett underbart sätt att göra det på.

Häng upp en banderoll med “Det blev en pojke!” eller “Det blev en flicka!” där besökarna ser den är ett fint sätt att berätta för vänner, släkt, nära och kära om nytillskottet i familjen. Ni kan hänga upp den på dörren till rummet på BB eller på ytterdörren hemma. Och om du vill berätta för fler kan du bara ta ett foto framför banderollen (med er baby!) och antingen lägga upp i sociala medier eller låta trycka på ett kort och posta de goda nyheterna.

Tips från Vistaprint

Varför inte skapa en “Välkommen hem”-banderoll till nyblivna föräldrar – häng upp den på ytterdörren så att de får en mysig första dag hemma med nya familjemedlemmen.