Vikten av färg

Beräknad lästid: 1 minut , 30 sekunder

Vad innebär dina färger?

Vad dyker upp i huvudet när du tänker på ett varumärke? En logotyp? Deras senaste produkt? En bra slogan?

Från en gyllene ark till röda tjurar, färg är grundläggande när det handlar om hur vi känner igen varumärken och företag. Färger påverkar hur människor reagerar när de stöter på ditt företag första gången, oavsett om du gillar det eller inte. Därför är det viktigt att förstå vanliga färgassociationer så att du kan få andra att komma ihåg ditt varumärke och koppla det till ditt affärsområde. Och med tanke på hur mycket information som finns därute kände vi att det var viktigt att ta hjälp av en expert.

Vi arbetade med Dr Sally Augustin från Design With Color. Hon har lång erfarenhet av att integrera forskningsbaserade insikter för att utveckla designrekommendationer för platser, föremål och tjänster som bidrar till önskade kognitiva, känslomässiga och fysiska erfarenheter. Hennes kunder är bland annat tillverkare, serviceleverantörer och designbyråer i Nordamerika, Europa och Asien. Sallys arbete har diskuterats i bland annat The New York Times, The Wall Street Journal, The Guardian, Forbes och Psychology Today.

Vi analyserade även vilka färger som är populära bland Vistaprints kunder som använder färgfilterknapparna när de söker efter reklammaterial på vår webbplats. Använd den information vi presenterar och avgör om du ska välja en färg som vanligtvis associeras med ditt affärsområde eller om du ska gå emot strömmen och välja mindre traditionella färger för att utmärka dig från dina konkurrenter.

Förhoppningsvis ger informationen i infografiken dig en bättre förståelse för vanliga färgassociationer och rekommenderade användningar.