När du har skickat en beställning börjar vi omedelbart behandla den, vilket innebär att leveranstiden inte kan uppdateras. Om du behöver snabbare leverans kan du annullera beställningen och göra en ny med ett snabbare leveransalternativ. Du ansvarar för eventuella prisskillnader när du gör en ny beställning med snabbare leverans.
Vilka alternativ har jag?
Annullera och beställ igen själv
Du kan annullera beställningen i Beställningshistorik och efterbeställning eller via självbetjäningsformuläret i hjälpcentret. När du har annullerat beställningen gör du en ny beställning och väljer en snabbare leveranstid. Vi återbetalar beloppet till din ursprungliga betalningsmetod – det kan ta upp till 24 timmar innan beloppet syns på ditt konto.
Låt oss annullera den åt dig
Om vi annullerar din beställning å dina vägnar utfärdar vi ett tillgodohavande så att du kan göra en ny beställning med snabbare leverans. Vi tillämpar tillgodohavandet automatiskt i kassan när du gör din nya beställning.
