Hoppa till huvudinnehållet

Skapa en egen QR-kod

Få kontakt med din målgrupp var de än är.
QR-koden blir klar på två enkla steg
Skanna QR med mobilen
1. Välj destination.
Din kod kan leda till en hemsida eller en annan plats.
2. Ladda ner och skriv ut.
Hämta din kod och bestäm hur den ska delas.
Frågor och svar
En ”quick response”-kod eller en ”QR”-kod är en typ av matrisstreckkod som kan läsas av en digital enhet. De flesta smartphones kan skanna QR-koder med kameraappen.
När kunden skannar din QR-kod ska de komma dit där du vill att de ska hamna. Det kan vara en hemsida, ett konto i sociala medier, en onlinemeny eller en registreringssida för ett evenemang. QR-koder kan också användas till att ta betalt, dela kontaktuppgifter eller spela upp ljudklipp eller musik.
Här kan du vara lite kreativ. QR-koder kan användas på massor av saker som din målgrupp använder eller ser varje dag. Sätt den på visitkort, broschyrer, affischer, muggar eller andra reklamartiklar.
Det tar bara några sekunder att skapa en QR-kod. Välj bara vad du vill länka QR-koden till och klicka på Skapa. Sedan kan du anpassa färg och form på mönstret på QR-koden. Dessutom kan du ladda upp ikoner som visas i mitten av QR-koden så att du får den precis som du vill ha den.
Ja, VistaPrints QR-kodgenerator är helt gratis.
Nej. QR-koder löper inte ut. En QR-kod kan skannas hur många gånger som helst, de går inte ut.
Statiska QR-koder kan inte ändras när de skapats och tryckts. Om länken är trasig eller om du vill uppdatera länken måste du skapa och trycka en ny kod. Dynamiska QR-koder däremot, de kan redigeras i realtid. Alla VistaPrints QR-koder är dynamiska.